عرض مشاركة واحدة
قديم 11-06-2007, 11:47 AM
  #2
kimorawash
مشارك مبتدئ
 
تاريخ التسجيل: Nov 2006
العمر: 41
المشاركات: 2
Icon21 مشاركة: كبفبة حساب التكلفة لهذه الاقسام

أخى الحبيب محمد
من خلال خبرتى فى مجال التكاليف انا عندى رأى شخصى بس ممكن يحل لك المشكلة
اذا كنت بتحسب تكاليف كل قسم على حدة فده ممكن يسهل الموضوع انك كل اخر شهر تقوم بحصر جميع تكاليف المواد الخاصة مثلا بقسم البيتزا

على سبيل المثال احجام البيتزا صغير 150 جرام دقيق و40 جرام زيت على سبيل المثال
ودى حاجة بتسمى باسم شجرة المنتج وعليها تقوم بتوزيع التكاليف السابقة على اساس شجرة المنتج وهنا تقدر تحدد تلكفة معيارية للمنتج وتضرب فى الكمية المباعة وهنا هتقدر تعرف تحسب تكلفة كل قسم
__________________
Mohamed kamal
kimorawash غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس